Thursday, April 01, 2010

Ada Apa Dengan 5 Sen 1997 ?

mesti korang pelik kan, ada apa ngan duit syiling nih and apakan sangat sal hobi nih. jujur cakap pada zaman sekarang nih, hobi mengumpul barangan antik semakin popular dan mendapat tempat yg teratas dan dimonopoli oleh semua lapisan masyrakat... tak kira kaya atau miskin... sama gak ngan memancing...semua leh join..

ok, tumpu kan pada hobi kumpul duit syiling nih.. kalo nk kumpul yg zaman tok kadok mmg tak dapat lah... sekeping yang berkarat , buruk pun dh cecah rm100++.. jadi apa kata kita kumpul syiling yang 'kurang' atau RARE dalam pasaran yang sedia ada nih..

contoh paling mudah?
syiling... 5 sen tahun 1997..
why not?

mintage - 7,703,850 keping sahaja!
nilai keluaran - RM385,192.50 sahaja...

dan ia cukup berbeza dengan keluaran yang lain..
berpuluh puluh juta keping... 1997? - 7.7 juta sahaja..

dipercyai nilai sekeping 5 sen 1997 ni akan melonjak..tidak lama lagi..tgu jelah.. aku skrg dalam proses dok mengumpul nih..cuma dapat n tak dapat je...

cari lain, dapat yang lain..kira orait gak lah tuh..kan..

jom ushar...

lepas nih rajin2 lah belek belek 5 sen..kalo ada 1997 tuh,
simpan.. tahun 1982 pun kalo ada simpan..jangan lak buang dalam longkang
...walaupun nilainya....
hanya 5 sen..

10 comments:

  1. kena bukak tin 5 sen aku ni cari..cari jangan tak cari....

    ReplyDelete
  2. Sy ade 3 keping.5sen 1997...nk jual... Cod-jb..
    0177258859

    ReplyDelete
  3. salam saya ada 1 5sen ni kalau nak jual brapa harga maksimum leh dapat??

    ReplyDelete
  4. Pelawak juga.....ada terjumpa terus tanya berapa harga maksimum.....hello....naik lemas orang yang tak faham bahasa....duit tu pada sesiapa yang berminat sahaja......tak ada harga pun melainkan ada orang kaya yang terlebih duit ajer yang nak beli......sikit sikit tanya harga maksimum.....sikit sikit tanya harga maksimum......dah bangsat sangat ker nak untung puluhan ringgit....atau ribuan ringgit dengan hanya duit 5 sen yang terjumpa dlm poket......sikit sikit tanya harga maksimum.....sikit sikit tanya harga maksimum.......

    ReplyDelete
  5. Pelawak juga.....ada terjumpa terus tanya berapa harga maksimum.....hello....naik lemas orang yang tak faham bahasa....duit tu pada sesiapa yang berminat sahaja......tak ada harga pun melainkan ada orang kaya yang terlebih duit ajer yang nak beli......sikit sikit tanya harga maksimum.....sikit sikit tanya harga maksimum......dah bangsat sangat ker nak untung puluhan ringgit....atau ribuan ringgit dengan hanya duit 5 sen yang terjumpa dlm poket......sikit sikit tanya harga maksimum.....sikit sikit tanya harga maksimum.......

    ReplyDelete
  6. Pelawak juga.....ada terjumpa terus tanya berapa harga maksimum.....hello....naik lemas orang yang tak faham bahasa....duit tu pada sesiapa yang berminat sahaja......tak ada harga pun melainkan ada orang kaya yang terlebih duit ajer yang nak beli......sikit sikit tanya harga maksimum.....sikit sikit tanya harga maksimum......dah bangsat sangat ker nak untung puluhan ringgit....atau ribuan ringgit dengan hanya duit 5 sen yang terjumpa dlm poket......sikit sikit tanya harga maksimum.....sikit sikit tanya harga maksimum.......

    ReplyDelete
  7. saya ade 5sen 1997. pm sya jika berminat -0142116325 watsap

    ReplyDelete
  8. Salam saya ade sekeping 5sen 1997 berapa boleh ambik...lepas buat road tax keta dgn insurans ok dah...kopit0183771120

    ReplyDelete
  9. Salam saye ad due keping 5 sen 1997 jual pda hrga rm 1 ribu je klau nak..harge boleh nego lg..jnji lpas

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Menjana Kawangan