Tuesday, March 31, 2015

MISALIGNED WATERMARK AGONG


ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA

KALI INI BEKOK INGIN MEMAPARKAN JENIS ERROR YANG PALING SUKAR DIJUMPAI DAN JARANG SEKALI DILIHAT... INI KERANA ERROR INI 'TERSOROK' DAN PERLUKAN BANTUAN CAHAYA UNTUK MELIHATNYA.... UMUMNYA..KESUKARAN TAHAP MENCARINYA MENJADIKAN IA SUNGGUH BERMAKNA....

MUNGKIN TAHAPNYA MENCAPAI 'RRR'....

HANYA DIJUMPAI BEBERAPA KEPING SAHAJA DI DALAM SEJARAH NUMISMATIK DAN JARANG BERLAKU JUMPAAN YANG BANYAK SEPERTI ERROR EXTRA PAPER , MISPRINTING DAN SEBAGAINYA.

DI DALAM KOLEKSI BEKOK HANYA MEMPUNYAI 1 KEPING SAHAJA ERROR INI... YANG BERDENO RM100.00...

BERIKUT MERUPAKAN GAMBAR TERKINI ITEM YANG DIKUMPULKAN. 
CRDT JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA PEMILIK DATO SHA ( GALERI SHA).....KERANA SUDI MEMINJAMKAN ITEM MILIKNYA - DENO RM100 PREFIX BD DAN RM10 REPLECMNT ZA AHMAD DON ( VERY RARE TAHAP GABAN)

DALAM ISU INI, ERROR BERLAKU APABILA KERTAS/LEMBARAN BESAR TELAH BERLAKU KESILAPAN DALAM SESI PEMOTONGAN. KERTAS DIGUNAKAN DAN DICETAK SEPERTI BIASA DAN MENJADIKAN BAHAGIAN DEPAN DAN BELAKANG NORMAL. HANYA KESILAPAN TERA AIR/WATERMARK YANG TIADAK SEIMBANG BERLAKU, SESI PEMOTONGAN MEMPERLIHATKAN IA TERBAHAGI KEPADA 2 BAHAGIAN.

JENIS ERROR :

'MISALIGNED WATERMARK AGONG'

RM100 PREFIX CZ3635802


REKOD PENEMUAN TURUT BERLAKU KEPADA RM1 & RM50 KERANA JUMLAH KELUARAN YANG BANYAK, MALANGNYA...SAMPLE MASIH BELUM DILIHAT OLEH KOLEKSIBEKOK SEHINGGA KE HARI INI...HANYA MENDENGAR BUAL-BUAL NUMIS SAHAJA...SEBARANG KEMUSKILAN BERKAITAN WANG SALAH CETAK / NUMISMATIK / DUIT LAMA.....BOLEH BERHUBUNG SECARA WHATSAPP DENGAN BEKOK DI NOMBOR :

012-33 445 33

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Menjana Kawangan