Thursday, August 26, 2010

RM10.00 FAKE ???

Andai suatu hari anda mendapat sekeping note yang rosak atau istilah asasnya ERROR apakah yang anda akan buat? Mungkin terkejut dan gembira? Lipatnya dan simpan di celah poket kecil beg dompet?

Jawapannya jangan.. biarkan ia dalam keadaan asal.. ambil gambar dan menjualnya di e-bay atau Mudah.com.. tapi awasss.. sekeping gambar membawa 1001 makna...

berikut merupakan gambar sekeping note RM10.00 yang ERROR..

adakah ia ERROR? mungkin ya,.. tapi jangan tertipu dengan teknologi masa kini.. hehe.. sebenarnya apa yang anda / kourang lihat adalah tidak wujud dan hanya wujud dalam bentuk sekeping gambar sahaja..

ini kerana, note ini telah pun diubah suai menggunakan software Adobe Photoshop 7.0 dan bukan Adobe CS yang amat glomar pada masa ini..

HAKIKATNYA,....

sekeping scan note asal..

diubah suai pada bahagian wajah Agong...

diedit dengan kemas hingga menghilangkan tulisan

diubah suai note agar menjadi terang dan nampak lagi real wooo..

jeng-jeng-jeng... masih nampak cm buhung.... leh edit lagi....

bila sudah siap? di 'lampirkan' supaya dalam bentuk 3D.. dan dalam teknik pengemasan.. latar belakang note dipenuhkan.. seolah2 diletak di atas kertas oren..

jeng-jeng-jeng... DAH SIAP.... hehe... kourang tertipu? hehe..sorylah.. dan berikut merupakan note original daripada blog saudara ZUL.... (tumpang amik gmbr ek abg Zul..*)

untuk keterangan lebih lanjut pasal note ERROR yang original nih, leh layari blog http://zuldandunia.blogspot.com/ @ http://zuldandunia.blogspot.com/search/label/money dan kourang pasti teruja....

3 comments:

  1. wau.. hebatnya.. hehe.. bukan kagum dengan skill photoshop tp kagum dengan orang yang sanggup menipu untuk itu... berani betol mereka (kalau ada)

    ReplyDelete
  2. Wahhh...zuldandunia dapat promosi percuma hahaha...tq2 bekok..nanti zul buat promosi kat akucintamimi plak :)

    ReplyDelete
  3. thnks2 bagi komen.... ilmu itu penting... sebab teknologi jugak lah wujud duit yg bukan2.. ada mesin leh cetak sewenang2nya... sabar je lah... hope jangan tertipu.. itu aja....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Menjana Kawangan